elke kamer een unieke sfeer

Onze kamers

Batenborg heeft 2 ruime tweepersoons kamers en een studio. De kamers zijn uniek vanwege zijn eigen karakteristieke kleur- en luxe elementen, uitzicht en comfort. De kamers beschikken allemaal over een ruimte badkamer met toilet, wastafel en douche.  

Kamer reitdiepdal

Kamer Reitdiepdal biedt uitzicht over het prachtige Reitdiepdal en het Winsumerdiep. De kamer is voorzien van een kledingkast, gezellig zitje, luxe kingsize boxspring en een eigen badkamer met regendouche, toilet en wastafel.

 

2 personen

33 m²

Kamer Hogeland

Kamer Hogeland biedt uitzicht over het prachtige Hogeland en het Winsumerdiep. De kamer is voorzien van een kledingkast, gezellig zitje, luxe boxspring en een eigen badkamer met regendouche, toilet en wastafel.

 

2 personen

33 m²

 

appartement onder 't riet

Het appartement bevindt zich in een voormalige boerenschuur wat tegenwoordig dient als woonhuis en aangrenzend gastenverblijf. Het appartement bestaat uit meerdere aansluitende ruimten en is van alle gemakken voorzien. 

De slaapkamer is uitgerust met een luxe boxspring en een ruime kledingkast. De badkamer heeft een ruime regendouche met stoomfunctie, een (bubbel)bad en wastafel. Naast de badkamer bevindt zich nog een apart toilet.

Daarnaast heeft heeft het appartement een aparte zitkamer met zicht over de omliggende tuin en verderop het prachtige Hogeland. De zitkamer is uitgerust met een tafel, bank, tv-meubel en pantry met basisvoorzieningen. 

 

2-4 personen 

45 m²

terug naar 1854

Geschiedenis

Batenborg is een monumentale dwarshuisboerderij met aangekapte schuur herbouwd in 1854. Het heeft eclectische stijlkenmerken.

De naam van de borg komt van Bate de Sighers, die hier in het midden van de 17e eeuw woonde. Ze was getrouwd met Eisso Sighers. De familie de Sighers was van adel, de familie Sighers, voor zover bekend, niet. Hun zoon Wolter Sighers, noemde zich jonker tot Batenborch jonker en hoveling te Baflo, Ranum, Maarhuizen, Mensingeweer en Eenrum.

In 1854 verwierf jhr. mr. Oncko Quirijn Jacob Johan van Swinderen, de borg en liet er een nieuw huis bouwen. Het familie wapen siert nog de bovenverdieping. In de ontbijtkamer, is boven de schoorsteenmantel een oude schildering van het voorhuis te zien. Volgens de overlevering diende het huis als verblijf voor de familie, onderweg naar de Rensumaborg en andere bezittingen. 

In 2011 is gestart met de renovatie. De oude sfeer en kleur zijn weer helemaal terug zodat je kunt proeven hoe de oude adel leefde.